Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nanofiltration of cork wastewaters and their possible use in leather industry as tanning agents

Tytuł:
Nanofiltration of cork wastewaters and their possible use in leather industry as tanning agents
Autorzy:
Geraldes V
Minhalma M
De Pinho M N
Anil A
Ozgunay H
Bitlisli B O
Sari O
Tematy:
nanofiltration
cork waste water
tannin
tanning
leather industry
leather waste water
membrane module
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Cork processing wastewater is a very complex mixture of vegetal extracts and has, among other natural compounds, a very high content of phenolic/tannic colloidal matter that is responsible for severe environmental problems. In the present work, the concentration of this wastewater by nanofiltration was investigated with the aim of producing a cork tannin concentrate to be utilized in tanning. Permeation results showed that the permeate fluxes are controlled by both osmotic pressure and fouling/gel layer phenomena, leading to a rapid decrease of permeate fluxes with the concentration factor. The rejection coefficients to organic matter were higher than 95%, indicating that nanofiltration has a very good ability to concentrate the tannins and produce a permeate stream depleted from organic matter. The cork tannin concentrate obtained by nanofiltration and evaporation had total solids concentration of 34.8 g/l. The skins tanned by this concentrate were effectively converted to leather with a shrinking temperature of 71℃ .

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies