Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Polichlorinated biphenyls [PCBs] in the adipose tissue of wild boars and roe-deer in the Region of Warmia and Mazuria

Tytuł:
Polichlorinated biphenyls [PCBs] in the adipose tissue of wild boars and roe-deer in the Region of Warmia and Mazuria
Autorzy:
Zasadowski Z.
Tematy:
polychlorinated biphenyl
wild boar
adipose tissue
Poland
Warmia region
roe deer
Mazurian region
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents the results of studies on the content of polychlorinated biphenyls (PCBs) in the fat of wild boars and roe-deer shot in the region of Warmia and Mazuria during the 1993 hunting season. PCB levels in the adipose tissue of these animals were relatiely low. The average PCB content in wild boar fat was 21.8 μg/kg, and in roe-deer 9.7 μg/kg. PCB content was below 15 μg/kg in the majority of wild boar fat samples, and below 7 μg/kg in the case of roe-deer.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies