Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Proby odwadniania osmotycznego owocow uprzednio zamrozonych

Tytuł:
Proby odwadniania osmotycznego owocow uprzednio zamrozonych
Autorzy:
Jarczyk A.
Bekas W.
Chmielewska E.
Tematy:
tekstura zywnosci
sklad chemiczny
zywnosc
zamrazanie
odwadnianie osmotyczne
owoce
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono badania nad określeniem przydatności owoców mrożonych do osmotycznego odwadniania. Omówiono analizę zmian tekstury w procesie mrożenia i samego procesu odwadniania osmotycznego.

In the paper the results of testing of frozen fruits usability for osmotic dehydration are discussed. Analysis of texture changes during freezing process and during osmotic dehydration process is presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies