Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw stosowania zmodyfikowanej maczki rybnej na ocene pokroju i klasyfikacje skor lisow polarnych

Tytuł:
Wplyw stosowania zmodyfikowanej maczki rybnej na ocene pokroju i klasyfikacje skor lisow polarnych
The effect of modified fish meal application on appearance evaluation and pelt classification of polar foxes
Autorzy:
Janczak M
Kuzniewicz G
Cwikla A
Wozniak J
Kuzniewicz J
Przysiecki P
Tematy:
skory
maczka rybna modyfikowana
zwierzeta futerkowe
klasyfikacja skor
pokroj
zywienie zwierzat
dodatki paszowe
lisy polarne
ocena
jakosc
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W przeprowadzonych badaniach dokonano oceny pokroju i klasyfikacji skór lisów polarnych, które otrzymywały do karmy dodatek zmodyfikowanej mączki rybnej. Doświadczenie wykonano na 60 lisach polarnych, podzielonych losowo na 3 grupy po 20 sztuk w każdej (10 ♀ i 10♂). W obu grupach doświadczalnych stwierdzono pozytywny wpływ podanej mączki rybnej na ocenę pokroju i klasyfikację skór.

The evaluation of appearance (exterior) and pelt classification of foxes fed on feed with addition of modified fish meal has been carried out. During the experiment 60 polar foxes were randomly divided into 3 groups, each containing 20 specimens (10 ♀ i 10♂). In both experimental groups a positive influence of fish meal on evaluation of appearance (exterior) and classification of pelt has been observed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies