Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie mikrobiologicznych modeli prognostycznych w produkcji bezpiecznej zywnosci

Tytuł:
Zastosowanie mikrobiologicznych modeli prognostycznych w produkcji bezpiecznej zywnosci
Application of microbiological predictive models in safe food production
Autorzy:
Kowalik J
Lobacz A.
Tarczynska A.S.
Ziajka S.
Tematy:
zywnosc
produkcja zywnosci
bezpieczenstwo zywnosci
bezpieczenstwo mikrobiologiczne
mikrobiologia prognostyczna
baza ComBase
program ComBase Predictor
Yersinia enterocolitica
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The improvement of the microbiological quality of food products on the Polish market is a result of the systematic introduction and improvement of food safety assurance systems. The present paper discusses tools of predictive microbiology, i.e. software packages included in ComBase (www.combase.cc). These tools allow for quantitative assessment of microbiological hazard, like the presence of food borne pathogens in dairy products. The example of predicting the growth of bacteria from the species of Yersinia enterocolitica in cottage cheese during a few stages of production is presented. Tools in the form of software packages predicting the growth of microorganisms enable supporting the food safety assurance systems at every stage of production.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies