Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of heating on anabolic hormone residues in meat

Tytuł:
Effect of heating on anabolic hormone residues in meat
Autorzy:
Wozniak B
Tematy:
European Union
heating
anabolic hormone
regulatory control programme
meat
Poland
poultry meat
beef
hormone
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Studies on effects of pasteurisation of meat with spiked hormones at residue levels have been made. Beef and poultry meat samples which contained diethylstilbestrol and 19-nortestosterone were heated at 80°C for 20 minutes. The hormones were quantified by high-performance liquid chromatography with UV detection on raw and pasteurised meat samples. Diethylstilbestrol is stable under these conditions and shows only slight reduction. There is a remarkable decrease in concentration of 19-nortestosterone in beef after pasteurisation when the initial level of hormone was high (1 µg/g). For the samples with initial concentration of 19-nortestosterone below 50 ng/g no significant changes were observed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies