Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Toxic micromycetes in grain raw material during its processing

Tytuł:
Toxic micromycetes in grain raw material during its processing
Autorzy:
Lugauskas A.
Raila A.
Railiene M.
Raudoniene V.
Tematy:
mycotoxin
health
processing
human health
cereal grain
raw material
foodstuff
fungi
security
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In 2003–2005 micromycetes were isolated and identified from wheat, barley, rye, buckwheat grain brought into mills or from processing enterprises. Contamination of the produced flour with micromycete propagules (cfu g-1), changes in micromycete diversity and abundance in the course of flour storage, preparation and baking of bread, production of groats or other food products and fodder were determined. Most attention was given to widely distributed micromycetes, known producers of toxins: Alternaria alternata, Aspergillus candidus, A. clavatus, A. flavus, A. fumigatus, A. niger, A. oryzae, A. (=Eurotium) repens, Fusarium culmorum, F. equiseti, F. graminearum, F. moniliforme, F. oxysporum, F. poae, F. sporotrichioides, Penicillium brevicompactum, P. chrysogenum, P. cyclopium, P. daleae, P. expansum, P. funiculosum, P. roqueforti, P. urticae, P. verruculosum, P. viridicatum, Phoma exiqua, Rhizomucor pusillus, Rhizopus stolonifer, Trichothecium roseum. Abilities of these micromycetes to produce secondary toxic metabolites were determined as well as possible hazard caused to people consuming the contaminated products.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies