Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie fizycznych metod nietermicznych do przedluzania trwalosci zywnosci

Wśród wprowadzonych nietermicznych metod utrwalania żywności autorka omówiła szczegółowo dwie, a mianowicie wykorzystujące promieniowanie jonizujące oraz wysokie ciśnienie hydrostatyczne, stosowane już na skalę przemysłową.

The author has presented two non-thermal methods already used in industrial scale for food preservation, namely usage of ionizing radiation and high hydrostatic pressure.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies