Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mikroemulsje

Tytuł:
Mikroemulsje
Autorzy:
Mosinski S.
Tematy:
makroemulsje
surfaktanty
emulsje
przemysl chemiczny
mikroemulsje
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The general characteristics concerning the O/W and W/O as well as droplets and bicontinuous types of microemulsions has been given. The following topics are also discussed: the influence of Winsor parameter R as well as Mitchell and Ninham parameter Sp, on the types of microemulsions and flexibility of their interfaces; the influence of temperature, cosurfactants and concentration of NaCl on optimal solubilization; the dependence of effectiveness of surfactants in preparing of microemulsions on the surfactants structures; the methods of testing of microemulsions and the range of their application.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies