- Tytuł:
-
Analiza GC-MS fazy nadpowierzchniowej ekstraktu z suszonego brokulu [Brassica oleracea L. var. italica] otrzymanego przy wykorzystaniu ditlenku wegla w stanie podkrytycznym
GC-MS headspace analysis of dried broccoli [Brassica oleracea L. var.italica] extract obtained by subcritical carbon dioxide - Autorzy:
-
Tambor K.
Rutkowska J.
Perajski S. - Tematy:
-
zywienie czlowieka
warzywa
brokul
Brassica oleracea var.italica
wartosc odzywcza
sklad chemiczny
karotenoidy
witaminy
wlasciwosci lecznicze
warzywa suszone
ekstrakcja
ekstrakcja do fazy stalej
dwutlenek wegla
substancje biologicznie czynne
chromatografia cieczowa
analiza zywnosci
human nutrition
vegetable
broccoli
nutritional value
chemical composition
carotenoid
vitamin
medicinal property
dried vegetable
extraction
solid phase extraction
carbon dioxide
biologically active substance
liquid chromatography
food analysis - Język:
- polski
- Dostawca treści:
- AGRO
- Artykuł