Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nietermiczne metody przedluzania trwalosci zywnosci o malym stopniu przetworzenia

Zapotrzebowanie na produkty żywnościowe o cechach świeżych surowców jest przyczyną rozwoju technologii żywności o małym stopniu przetworzenia. Dla utrwalenia wymaga ona stosowania łagodnego ogrzewania lub zastosowania nietermicznych metod utrwalania. W artykule przedstawiono nietermiczne techniki przedłużania trwałości żywności wraz z niektórymi metodami pakowania.

The development of minimally processed food is the answer of food technologists for the consumer demand for fresh food. This technology requires non-thermal processing or mild heat treatment. Some nonthermal methods of food processing, including packaging methods, were reviewed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies