Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Technika komputerowa dla przemyslu spozywczego

W artykule zaprezentowano dziedziny zastosowań techniki komputerowej, które z powodzeniem wykorzystuje przemysł spożywczy w Polsce lub na świecie. Omówiono systemy do przetwarzania danych, zarządzania i statystycznej kontroli procesu SPC, systemy komputerowego wspomagania (CAD, САМ, СІМ) oraz systemy ekspertowe. Przedstawiono rozwój koncepcji komputerowego sterowania, wymagania stawiane przez pod systemy układu automatycznego sterowania i ich możliwości. Zamieszczony spis literatury może stanowić punkt wyjścia do szerszego poznania zagadnień związanych z komputeryzacją.

Application range of the computer technique used successfully by the food industry in Poland and in whole world is presented. Data processing systems, management and statistical control of SPC process, computer assistance systems (CAD, CAM, СІМ) and expert systems are discussed. The development of computer steering concept, requirements put by the subsystems of automatic steering and their possibilities are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies