Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zasady klasyfikacji i wymagania jakosciowe oraz produkcyjne odnoszace sie do wod butelkowanych w przepisach Unii Europejskiej

W artykule przedstawiono kryteria klasyfikacyjne, wymagania jakościowe (dopuszczalne maksymalne stężenia zawartości składników niepożądanych lub szkodliwych dla zdrowia), w tym wymagania mikrobiologiczne, a także wymagania ogólne i technologiczne w opakowanych naturalnych wodach mineralnych. Zasygnalizowano problemy w międzynarodowym obrocie naturalnych wód mineralnych i próby ich rozwiązania.

The qualifying criteria and quality requirements (permissible maximum concentration of undesirable and unwholesome ingredients) for packed natural mineral water are presented in this paper. Especially the microbiological and also general and technological requirements are described. The problems in international trade turnover of natural mineral water and the attempts to solution these problems are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies