Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz substancje hamujace w mleku spozywczym z rejonu Olsztyna

Tytuł:
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz substancje hamujace w mleku spozywczym z rejonu Olsztyna
Autorzy:
Szteyn J
Uradzinski J.
Jozwik E.
Tematy:
mleko spozywcze
czystosc mikrobiologiczna
higiena zywnosci
substancje hamujace
Olsztyn
jakosc
kontrola jakosci
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Samples of milk were examined for the presence of microbiological contaminations and antibiotic residues and other inhibitory substances. Out of 281 samples under study aerobic bacteria were found in 40 samples and E. coli titers were higher than those which are commonly accepted in 56. The presence of antibiotic residues and other infibitory substances was tested by means of two methods, i.e. Delvotest-SP and Petri dish test produced by Biolacty. In 51 samples inhibitory substances were found by Delvotest but they were not revealed by the Petri dish test. The examinations showed a poor quality of milk and frequent occurrence of antibiotic residues and other inhibitory substances.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies