Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Focus of principal properties of biobased packaging materials for the food industry

Tytuł:
Focus of principal properties of biobased packaging materials for the food industry
Podstawowe wlasciwosci materialow sluzacych do produkcji bioopakowan na potrzeby przemyslu spozywczego
Autorzy:
Otles S
Otles S.
Tematy:
food industry
polymer
packaging material
food quality
natural resource
food packaging
biobased packaging material
gas barrier property
water vapour property
mechanical property
thermal property
compostability
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
At the turn of the last century most non-fuel industrial products; dyes, inks, paint, medicines, chemicals, clothing, synthetic fibres and plastics were made from biobased resources. By the 1970s petroleum-derived materials, had to a large extent, replaced those materials derived from natural resources. Recent developments are raising the prospects that naturally derived resources again will be a major contributor to the production of industrial products. Currently, scientists and engineers successfully perform developments and technologies that will bring down costs and optimise performance of biobased products. At the same time environmental concerns are intensifying the interest in agricultural and forestry resources as alternative feedstocks. A sustained growth of this industry will depend on the development of new markets and costs and performance competitive biobased products. A potential new market for these materials is food packaging, a highly competitive area with great demands for performance and cost.

W ostatnim czasie coraz więcej wyrobów przemysłowych jest produkowanych z naturalnych i odnawialnych surowców. Coraz więcej ośrodków naukowych pracuje nad technologiami pozwalającymi na szersze wykorzystanie tych surowców przy obniżeniu kosztów ich przerobu. Dalszy rozwój tych technologii będzie możliwy po ich upowszechnieniu i zwiększeniu opłacalności ich wykorzystania. Nowym, potencjalnie dużym kierunkiem wykorzystania tych surowców wydaje się produkcja bioopakowań na potrzeby przemysłu spożywczego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies