Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Food preferences among the university students

Tytuł:
Food preferences among the university students
Preferencje zywieniowe wybranych produktow w srodowisku studenckim
Autorzy:
Babicz-Zielinska E.
Tematy:
studenci
przetwory mleczne
preferencje konsumentow
preferencje pokarmowe
ryby
mieso
zywienie czlowieka
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The food preferences of some products (meat, fish, dairy products) were investigated among the university students. Chicken (47.4%), cod (35.7%) and hard cheese (27.4%) were mostly desired. No significant differences in food preferences were observed between male and female students, and between the students from different universities.

Przedmiotem badań były preferencje żywieniowe wybranych produktów (mięso, ryby, produkty mleczarskie) wśród studentów szkół wyższych. Stwierdzono najwyższe preferencje kurczaków (47,4%), dorsza (35,7%) i sera żółtego (27,4%). Nie zaobserwowano istotnych statystycznie różnic w preferencjach między studentami a studentkami oraz między studentami różnych uczelni.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies