Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rosliny genetycznie modyfikowane w zywieniu drobiu

Tytuł:
Rosliny genetycznie modyfikowane w zywieniu drobiu
Genetically modified plants in poultry nutrition
Autorzy:
Swiatkiewicz S
Koreleski J.
Tematy:
soja odporna na herbicydy
kukurydza Bt
pasze
zywienie zwierzat
sruta sojowa GMO
rosliny transgeniczne
drob
surowce paszowe
kukurydza odporna na szkodniki
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The results of studies on the effect of the use of genetically modified (GM) feedstuffs in poultry nutrition were discussed in the article. The herbicide tolerant soybean and insect resistant maize (Bt) are the most often used as feedstuffs GM plants. In the experiments on poultry and other livestock species the influence of GM feedstuffs on production parameters and the possibility of transfer of transgenic DNA and genetically modified protein to animal tissues have been studied. Results of these experiments indicate that feedstuffs produced from GM plants had no negative effect on performance and exclude the possibility of the presence of biologically active fragments of transgenic DNA in tissues.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies