Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dietetyczne przyczyny powstawania deformacji ciala u larw i mlodocianych ryb w akwakulturze. Cz.2. Witaminy, aminokwasy i kwasy tluszczowe

Tytuł:
Dietetyczne przyczyny powstawania deformacji ciala u larw i mlodocianych ryb w akwakulturze. Cz.2. Witaminy, aminokwasy i kwasy tluszczowe
Dietary causes of body deformities in larval and juvenile fish in aquaculture. Part 2. Vitamins, amino acids and fatty acids
Autorzy:
Sikorska J
Tematy:
akwakultury
ryby
larwy
osobniki mlodociane
deformacje rozwojowe
przyczyny
dieta
zywienie zwierzat
witaminy
aminokwasy
kwasy tluszczowe
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The second part of this paper presents selected data from the literature on the causes of the development of body deformities in fish larvae and juveniles fed starter feeds under controlled conditions. The cause of severe body deformities include the hypovitaminosis of vitamins C, E, A, D, and K, and the hypervitaminosis of vitamin A. Of the amino acids, excesses of leucine or the lack and/or deficiency of tryptophan can cause skeletal abnormalities. Deficiencies of n-3 PUFA can cause similar effects, but only in larval fish.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies