Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badania jakosciowe sokow pomaranczowych, grejpfrutowych i jablkowych dostepnych na polskim rynku

W artykule przedstawiono organizację oraz wyniki badań jakościowych soków: pomarańczowych, grejpfrutowych i jabłkowych dostępnych na polskim rynku. Podano zakres badanych parametrów, kryterium oceny soków i zestaw niezgodności w każdej grupie soków. Wyniki te porównano z poprzednimi badaniami.

In the paper information is given on the organisation of studies and the results of quality investigation of orange, grapefruit and apple juices available on the polish market are presented. The range of analysed parameters, criteria of estimation of juices and deviations from the requirements specified in the standards for each group of juices are given. The results are compared to previous analysis.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies