Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zmiennosc zanieczyszczenia bakteryjnego w produkcji kielbas

The aim of the investigations was to determine the variability of saprophytic bacteria contamination of steamed and liver sausages in particular stages of production. The investigations were carried out on meat after deboning and curing, on edible offals, on force-meat after filling the casings and on final products immediately after production and already designated for sale. It was discovered that the bacterial contamination of raw materials for sausage production was relatively high and amounted from 10³ to 10⁵ per gram. Technological thermic operations reduced quantity of microflora to 10² per gram. During transport and sales, however, the total count of bacteria increased rapidly again to 10⁴ per gram. Therefore particular attention must be paid to storage conditions after the production of these types of sausages.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies