- Tytuł:
- Wplyw kultur starterowych na zmiany poziomu wybranych ksenobiotykow podczas utrwalania surowcow pochodzenia zwierzecego
- Autorzy:
-
Steinka I
Przybylowski P. - Tematy:
-
zmiany mikrobiologiczne
peklowanie
kielbasy fermentowane
toksyny bakteryjne
Staphylococcus
nitrozoaminy
Micrococcus
surowce zwierzece
aflatoksyny
kultury starterowe
drozdze
mieso
plesnie
ksenobiotyki
azotany
fermentacja mlekowa
bakterie chorobotworcze
wlasciwosci sensoryczne
zmiany fizykochemiczne
utrwalanie zywnosci
mikroorganizmy
bakterie
aminy
microbiological change
pickling
fermented sausage
bacterial toxin
staphylococcus
nitrosamine
animal raw material
aflatoxin
starter culture
yeast
meat
mold
xenobiotic
nitrate
lactic fermentation
pathogenic bacteria
sensory property
physicochemical change
food preservation
microorganism
bacteria
amine - Język:
- polski
- Dostawca treści:
- AGRO
- Artykuł