Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badania nad wprowadzeniem cechy killerowej do drozdzy piekarskich z gatunku Saccharomyces cerevisiae droga elektrofuzji protoplastow

Tytuł:
Badania nad wprowadzeniem cechy killerowej do drozdzy piekarskich z gatunku Saccharomyces cerevisiae droga elektrofuzji protoplastow
Autorzy:
Gniewosz M.
Raczynska-Cabaj A.
Sobczak E.
Tematy:
elektrofuzja protoplastow
szczepy drozdzy
drozdze piekarskie
cechy killerowe
fenotyp killerowy
modyfikacja genetyczna
Saccharomyces cerevisiae
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono badania nad genetyczną modyfikacją piekarskiego szczepu drożdży z gatunku Saccharomyces cerevisiae, polegającą na nadaniu cechy killerowej przy wykorzystaniu metody elektrofuzji protoplastów. Metoda ta pozwoliła na uzyskanie 7 nowych szczepów drożdży piekarskich z gatunku Saccharomyces cerevisiae wzbogaconych o fenotyp killerowy.

In article there are described the researches the genetic modification of baker yeast from Saccharomyces cerevisiae. It consists in the confirming of killer attribute by using protoplastes electrofusion method. This method makes possible to obtain seven new seedlings of baker yeast from Saccharomyces cerevisiae, enriched in killer phenotype.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies