Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie komputerowej analizy obrazu w technologii zywnosci

W artykule przedstawiono możliwości zastosowania komputerowej analizy obrazu w technologii żywności. Obecnie analiza ta wykorzystywana jest głównie do oceny jakości zarówno surowców, jak i gotowych produktów żywnościowych. Uwzględnia cechy badanego materiału, takie jak: barwa, wielkość, kształt.

In the paper there are described possibilities of applying of computer image analysis to different branches of food technology. This analysis has been mainly utilized to quality assessment of both raw materials and final food products. It includes such attributes of tested material as colour, size and shape

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies