Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zmiany w strukturze energetycznej diety w Polsce i w krajach UE a zalecenia FAO-WHO

Tytuł:
Zmiany w strukturze energetycznej diety w Polsce i w krajach UE a zalecenia FAO-WHO
Autorzy:
Kowrygo B.
Tematy:
Unia Europejska
zalecenia zywieniowe
zywnosc
Polska
spozycie zywnosci
dieta
wartosc energetyczna
zywienie czlowieka
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł omawia zmiany w strukturze energetycznej diety w krajach UE i w Polsce w świetle zaleceń FAO/WHO, opierając się na wynikach bilansów żywnościowych z lat 1989-91, 1992-94 i 1995-96, ujętych w statystyce FAO. Do porównań wybrano 15 krajów Unii Europejskiej. Do oceny zgromadzonych danych zastosowano procedury typowe dla analizy spożycia w ujęciu jakościowym.

Changes in energetic diet structure in the EU countries and in Poland in the light of FAO/WHO reccomendations, were discussed. The article is based on the results of food balances from 1989-91, 1992-94 and 1995-96, contained in FAO statistics. For comparison, 15 countries-EU members were chosen. The procedures, typical of quantitative analysis of consumption were used in evaluation of the colieceted data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies