Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of rearing space on the behavior, performance, carcass and meat quality of pigs

Tytuł:
Influence of rearing space on the behavior, performance, carcass and meat quality of pigs
Autorzy:
Liorancas V
Bakutis B.
Januskeviciene G.
Tematy:
animal behaviour
pig
performance
carcass
meat quality
rearing
production system
breeding condition
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The objective of the study was to assess the effects of rearing space on growing pig’s behavior, performance and meat quality. 120 pigs were reared to slaughter at 14 weeks in restricted or spacious conditions. The restricted conditions were defined as intensive production system (slatted floors and minimum recommended space allowances) and the spacious conditions incorporated extra space (one of the main factors in organic animal husbandry). Rearing space influenced pig behavior. Observations showed that spacious conditions reduced the time spent inactively and time spent in harmful social and aggressive behavior. Growth rates were also higher for pigs in spacious pens (p < 0.001) and this led to heavier carcass weights (n.s.). Pigs from spacious conditions also had thicker backs (n.s.). The enrichment of conditions had a small but significant effect on meat quality. Pork from pigs reared in restricted conditions had lower pH 24 post mortem (p < 0.001), was less tender, and had poorer water holding capacity than pork from pigs reared in spacious pens (n.s.).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies