Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw zwiazkow chemicznych wystepujacych w napojach alkoholowych na hemostaze. Cz.III. Wplyw na uklad fibrynolityczny osocza

Określono wpływ 26 napojów alkoholowych, ich destylatów i pozostałości podestylacyjnych na aktywność fibrynolityczną i kazeinolityczną euglobulin osoczowych i plazminy.

The effect of strong drinks containing different amounts of alcohol (beer, wine, vodka, brandy) on fibrinolytic and caseinolytic activity of euglobulins and plasmin was assessed. Non-distilled drinks containing ethanol and the accompanying compounds, distillates of those drinks containing ethanol and accompanying volatile compounds, and the post-distillation residue with its accompanying compounds were analysed. Chemical compounds inhibiting fibrinolytic activity of euglobulins were found only in 6, and those decreasing fibrinolytic activity of plasmin in 2 of the 27 examined strong drinks. These compounds did not decrease caseinolytic activity of euglobulins or plasmin. They are found in non-distilled drinks and post-distillation residue. Ethanol slightly inhibits fibrinolytic and caseinolytic activity of euglobulins and plasmin in very high concentrations, which are beyond the concentration range of usual strong drinks.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies