- Tytuł:
-
Ocena zawartosci i biodostepnosci skladnikow odzywczych z potraw 'slowianskich'
Evaluation of staples content and bioavailability from 'Slavonic' meals - Autorzy:
-
Anysz W.
Kaminska M.
Kazimierska W.
Kusmirek R.
Nosarzewska M.
Raczak A.
Rogowska E.
Srebrzynska K.
Bialek A.
Lis H.
Lis P.
Tokarz A. - Tematy:
-
zywienie czlowieka
Slowianie
dieta
historia
wiek VIII-X
jadlospisy
potrawy
zywnosc
surowce zwierzece
surowce roslinne
skladniki odzywcze
biodostepnosc
strawnosc
przyswajalnosc biologiczna
archeologia doswiadczalna
human nutrition
Slav
diet
history
8-10th century
menu
dish
food
animal raw material
plant material
nutritional component
bioavailability
digestibility
biological digestibility
experimental archeology - Język:
- polski
- Dostawca treści:
- AGRO
- Artykuł