Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Stosowanie blonnika, oligosacharydow i bialka sojowego w przemysle spozywczym

Tytuł:
Stosowanie blonnika, oligosacharydow i bialka sojowego w przemysle spozywczym
Autorzy:
Stachowska E
Gielecinska I
Tematy:
blonnik pokarmowy
technologia zywnosci
koncentraty spozywcze
przemysl spozywczy
dodatki do zywnosci
oligosacharydy
zastosowanie
bialko sojowe
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Produkcja żywności o obniżonej zawartości tłuszczu, cholesterolu i/lub cukru możliwa jest przy zastosowaniu różnych dodatków. Najczęściej stosowane to preparaty białek sojowych oraz preparaty błonnikowe. Są one wykorzystywane głównie w przemyśle mięsnym i drobiowym, piekarniczym oraz do produkcji koncentratów spożywczych. Ostatnio coraz większym zainteresowaniem cieszą się oligosacharydy, stosowane przede wszystkim w produkcji przetworów mlecznych.

Production of food products with lower content of fat, cholesterol and/or sugar is possible by using various food ingredients. The above-mentioned ingredients mostly added to food products are soy protein and fibre. They are applied in meat and poultry industry, baker's trade and in production of food concentrates. Recently, oligosaccharides have enjoyed increasing popularity. They are used generally in the dairy products.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies