Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Antibacterial activity of sumac extract, thyme water and lactic acid against Escherichia coli 0157:H7, Listeria monocytogenes 4b, Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica 03

Tytuł:
Antibacterial activity of sumac extract, thyme water and lactic acid against Escherichia coli 0157:H7, Listeria monocytogenes 4b, Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica 03
Autorzy:
Oral N
Gulmez M.
Vatansever L.
Guven A.
Tematy:
plant extract
antibacterial activity
sumac
Rhus coriaria
thyme
Thymus vulgaris
water extract
lactic acid
pathogen
Escherichia coli
Listeria monocytogenes
Staphylococcus aureus
Yersinia enterocolitica
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This study aimed to determine the antimicrobial activities of sumac (Rhus coriaria L.) water extract (8.0 %, wt/vol), thyme (Thymus vulgaris L.) water (commercial hydrosol) and ½ thyme water (1:1, commercial hydrosol / distilled water, vol/vol) in vitro in comparison with lactic acid (1.0 %, vol/vol), against the foodborne pathogenic bacteria Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes 4b, Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica O3. The test microorganisms were inoculated to the treatment solution tubes. All the inoculated tubes were kept at 20 ± 2°C for 60 minutes. The numbers of the four test bacteria decreased to an uncountable level (<1 cfu/ml) in 1 min in the thyme water. The counts of all the pathogens, with the exception of L. monocytogenes 4b, were lower than the countable level after 1 min in the lactic acid. Both lactic acid and ½ thyme water reduced the test bacteria counts to the uncountable level in 10 min. In the sumac extract, the reduction time periods were 10 min for E. coli O157:H7, 30 min for Staph. aureus and 60 min for L. monocytogenes 4b and Y. enterocolitica O3. However, when enriched after treatment, E. coli O157:H7 and Staph. aureus were grown in lactic acid, S. aureus was grown in ½ thyme water and E. coli O157:H7, Staph. aureus, and L. monocytogenes 4b were grown in sumac extract. Thyme water had the strongest antibacterial activity against both the Gram negative and the Gram positive bacteria tested, followed by lactic acid, ½ thyme water and sumac extract.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies