Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Elektroforetyczna charakterystyka kolagenu miesni bydlecych

Tytuł:
Elektroforetyczna charakterystyka kolagenu miesni bydlecych
Autorzy:
Sadowska M
Kolodziejska I
Tematy:
wlasciwosci reologiczne
mieso wolowe
kolagen
zywnosc
tkanka laczna
mieso gotowane
elektroforeza
tkanka miesniowa
mieso
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono elektroforetyczne rozdziały kolagenu mięśni bydlęcych z zastosowaniem PAGE-SDS. Dominował kolagen typu I. W wyniku hydrolizy pepsyną uzyskiwano zwiększenie rozpuszczalności kolagenu.

Polyacrylamide gel electrophoresis (with SDS) of cattle muscle collagen is given in the paper. Type I was the main fraction of the protein. Collagen solubility increased after pepsin treatment.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies