Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bioconversion of whey into biomass of Kluyveromyces sp. and its nutritional study

Tytuł:
Bioconversion of whey into biomass of Kluyveromyces sp. and its nutritional study
Autorzy:
Kar T.
Misra A.K.
Tematy:
biomass
yeast
human diet
Kluyveromyces marxianus
dairy industry
single cell protein
vitamin
regeneration
whey
Kluyveromyces
B-group vitamin
protein
bioconversion
milk
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Growth characteristics, gross composition and the nutritive value in terms of liver protein regeneration capacity, protein efficiency ratio and the protein digestibility of the biomass of Kluyveromyces marxiamis subsp. marxianus NRRL Y-2415 were determined after growth in concentrated acid whey (12.72% lactose) at 30°C. The biomass (11.2 g/L) had a crude protein content of 49.8% and true protein content of 42.4%. Groups of 5 male albino rats 21-28 days old when given diets with protein supplied by casein, protein biomass from Kluyveromyces marxianus subsp. marxianus NRRL Y-2415 or the protein biomass supplemented with 0.5% DL-methionine showed liver protein regeneration capacity (after a 2-day fast) of 90%, 34% and 93.3%, protein efficiency ratio 2.6, 1.76 and 2.83 and true protein digestibility of 93.30, 93.31 and 93.43%, respectively. Feeding of rats with single cell protein showed no ill effects on the rats.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies