Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Jakosc mikrobiologiczna zywnosci wygodnej

Omówiono możliwości występowania drobnoustrojów stanowiących zagrożenie zdrowotne. Szczegółowo podano warunki i przyczyny rozwoju wielu grup drobnoustrojów w żywności wygodnej, do przygotowania której zastosowano różne metody utrwalania: pasteryzację, sterylizację, suszenie, liofilizację, mrożenie, pakowanie próżniowe i w atmosferze modyfikowanej (C02 i N2).

There are described the possibilities of presence of different microorganis- mes in convenience food, especially harmful and toxic ones. There are discussed different methods of preservation: pasteurization, sterilization, drying, lyophilization, freezing, vacuum and modified atmosphere packing.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies