Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modification of cell wall polysaccharides during cell elongation in Phaseolus vulgaris hypocotyls

Tytuł:
Modification of cell wall polysaccharides during cell elongation in Phaseolus vulgaris hypocotyls
Autorzy:
Bagatharia S B
Chanda S.V.
Tematy:
hypocotyl elongation
cell elongation
naphthylacetic acid
polysaccharide
xyloglucan
Phaseolus vulgaris
gibberellic acid
cell wall
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effect of gibberellic acid (GA) and naphthylacetic acid (NAA) on hypocotyl elongation and cell wall polysaccharides was studied using Phaseolus vulgaris seedlings grown in light condition. The hypocotyl was demarcated into two segments — one near the root was called lower and the one near the cotyledon was called upper. The upper segment showed a typical sigmoidal growth curve while lower segment did not show any growth at all. GA promoted the growth of upper segment while NAA showed clear inhibition in both the segments. Xyloglucan content showed a clear inverse correlation with growth. Pectic polysaccharides did not show a clear trend, though showed an initial inverse correlation with growth. It is concluded that degradation of low and high molecular weight xyloglucans are involved in cell wall loosening which in turn may be responsible for the elongation growth of Phaseolus hypocotyls in light.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies