Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

On the possibility of involvement of glutamate glyoxylate and serine glyoxylate aminotransferases from rye [Secale cereale] seedlings in the metabolism of tetrapyrrole compounds

Tytuł:
On the possibility of involvement of glutamate glyoxylate and serine glyoxylate aminotransferases from rye [Secale cereale] seedlings in the metabolism of tetrapyrrole compounds
Autorzy:
Paszkowski A.
Tematy:
metabolism
rye
Secale cereale
aminotransferase
glyoxylate
tetrapyrrole compound
seedling
serine glyoxylate
glutamate glyoxylate
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The activity of highly purified L-serine:glyoxylate aminotransferase (SGAT, EC 2.6.1 AS) from rye seedlings was inhibited competitively by 5-aminolevulinate (ALA, Ki = 5 mM) SGAT was activated by hematin. Protoporphyrin IX and hematin inhibited irreversibly the activity of highly purified glutamate:glyoxylate aminotransferase (GGAT, EC 2.6.1.2) from rye seedlings. SGAT was found to catalyse transamination between ALA and hydroxypyruvate, whereas GGAT that between ALA and 2-oxoglu- tarate or pyruvate. It is suggested that SGAT is involved in the process of degradation of the excess ALA which has not been incorporated into porphyrin compounds.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies