Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw inhibitorow z nasion roslin spozywanych przez czlowieka na aktywnosc proteaz preparatow stosowanych w subwencyjnym leczeniu niewydolnosci zewnatrzwydzielniczej trzustki

Tytuł:
Wplyw inhibitorow z nasion roslin spozywanych przez czlowieka na aktywnosc proteaz preparatow stosowanych w subwencyjnym leczeniu niewydolnosci zewnatrzwydzielniczej trzustki
The effect of inhibitors from the seeds of plants ingested by humans on the activity of proteases of preparations used in substitution treatment of pancreas extrasecretory failure
Autorzy:
Bruzgo M.
Gacko M.
Guzowski A.
Chlabicz M.
Bankowska A.
Tematy:
aktywnosc proteolityczna
niewydolnosc trzustki zewnatrzwydzielnicza
przewod pokarmowy
bialko
inhibitory proteaz
nasiona
preparaty proteaz
konferencje
preparat Kreon
Bialystok konferencja
rosliny
trawienie
proteolytic activity
pancreas extrasecretory failure
gastrointestinal tract
protein
protease inhibitor
seed
protease preparation
conference
Kreon preparation
Bialystok conference
plant
digestion
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Nasiona niektórych roślin spożywanych przez człowieka hamują aktywność proteolityczną preparatu Kreon, Neo-Pancreatinum i Panzytrat.

Extracts from the seeds of broad bean, pumpkin, bean, pea, buckwheat, barley, corn, poppy, almond, peanut, hazel nut, common walnut, oat, millet, wheat, rice, sunflower, soya and rye contain proteolytic activity inhibitors for of Kreon, Nco-Pancreatinum, and Panzytrat preparations.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies