Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Pojemnosc przeciwutleniajaca i jej zmiany w procesach przetwarzania owocow i warzyw

Autor przedstawia aktualny stan wiedzy na temat występowania przeciwutleniaczy w owocach, warzywach i ich przetworach. Autor wyjaśnił pojęcie pojemności przeciwutleniającej i jej znaczenie w przeciwdziałaniu chorobom rakowym i sercowo-naczyniowym przez ograniczenie szkodliwości działania rodników tlenowych w organizmie człowieka.

Author discuss the actual state of knowledge about the existence of antioxidants in the fruits, vegetables and their preserves. Author explains, what is the antioxidant capacity and how is its significance in the counteraction for cancer and heart and vessel system owing to the reduction of the harmful influence of oxygen radical in the human system.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies