Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of incomplete colostrum milking on its content and on trypsin inhibitor level

Tytuł:
The effect of incomplete colostrum milking on its content and on trypsin inhibitor level
Autorzy:
Sroka K.
Krowarsch D.
Szulc T.
Tematy:
cow
colostrum
trypsin inhibitor level
trypsin inhibitor
cattle
colostrum milking
animal breeding
dairy cattle
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Analyses on variability of trypsine inhibitor content in cow colostrum and its composition during first 5 milkings after parturition, in dependence with method of milking were performed. Cows were distributed into 3 groups: I - complete colostrum milking in successive milkings after parturition - control (18 cows); II - leaving approx. 30% of colostrum (more complete milking) in first 5 milkings after parturition (18 cows); III - leaving approx. 60% of colostrum (less complete milking) in first 5 milkings after parturition (18 cows).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies