Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Okreslenie optymalnego udzialu zielonki z lucerny w zywieniu tucznikow przy zmiennych relacjach cen

The article presents a method to estimate the optimum share of lucerne green forage in hog fattening, at which costs of weight gains per unit would be reducted for variable relations between prices of particular means of production.

W pracy przedstawiono metodę określania optymalnego udziału zielonki w żywieniu tuczników z punktu widzenia minimalizacji kosztu jednostkowego przyrostu masy żywca przy zmieniających sie relacjach cen poszczególnych grup środków produkcji.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies