Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Production of oat hydrolysates with a low degree of starch saccharification

Tytuł:
Production of oat hydrolysates with a low degree of starch saccharification
Autorzy:
Gibinski M.
Tematy:
starch
Nervanaze T preparation
oat
beta-glucan
hydrolysate
enzymatic hydrolysis
starch maltodextrin
fat replacer
laboratory condition
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The manuscript presents methodology of obtaining a hydrolysate from ground oat grain under laboratory conditions. The methods applied involved the application of the enzymatic hydrolysis of starch with the use of a thermostable amylolytic preparation Nervanaze T. Parameters of the hydrolysis process were determined by means of acidic inactivation that enables obtaining an oat hydrolysate with a glucose equivalent DE 5.5±0.5 and 4-5% of health-promoting β-glucans applicable mainly as fat replacers.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies