Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Catabolic activity of Bacillus genus bacteria in DDAO-containing media

Tytuł:
Catabolic activity of Bacillus genus bacteria in DDAO-containing media
Autorzy:
Brycki B
Seifert K.
Domka F.
Tematy:
N,N-dimethyldodecylamine oxide
lipid amine
denitrification
protein
N-oxide
catabolic activity
Bacillus licheniformis
bacteria
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
We studied the effect of N-oxide of N, N-dimethyl-dodecylamine (DDAO) on catabolic activity of the Bacillus genus bacteria involved in the process of denitrificantion. The laboratory tests have proved that the presence of DDAO in concentrations greater than 75 ppm extends the time of nitrate (V) reduction, while the concentration of the intermediate-formed nitrates (III) is inhibited at the level of 80 mg/dm³. Further increase in DDAO concentration, to 10000 ppm, extends the nitrate (V) reduction time to about 115 hours, while the concentration of nitrates (III), formed in the second stage of the reaction, does nor change and remains at a level of 80-100 mg N-NO₂⁻/dm³. The process of denitrification is accompanied by a decrease in COD (biodegradation), whose concentration after completion of the process is 54% in the samples containing 75 ppm DDAO to 31% in the samples containing 10,000 ppm DDAO. Simultaneously, the concentration of proteins decreases from 70% to 30% in the medium containing DDAO in the concentration of 10,000 ppm.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies