Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Praktyczne aspekty higienizacji w mleczarniach

Tytuł:
Praktyczne aspekty higienizacji w mleczarniach
Practical aspects of hygienization in dairy enterprises
Autorzy:
Godlewska K
Tematy:
bezpieczenstwo zywnosci
higiena produkcji
przetwory mleczne
przemysl spozywczy
srodki myjace
mleczarstwo
mycie
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
produkcja
organizacja pracy
oczyszczanie
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Prawidłowe przygotowanie powierzchni stykających się z surowcem, półproduktem oraz wyrobem gotowym - przez oczyszczenie z zanieczyszczeń poprodukcyjnych oraz mikrobiologicznych - jest jednym z warunków bezpiecznego wytwarzania żywności. Skuteczność higienizacji w mleczarniach zależy m.in. od organizacji produkcji (ustawienie ciągu technologicznego oraz organizacja pracy), specyfiki produkowanych wyrobów (oraz występujących zanieczyszczeń i zabrudzeń), stosowanych środków, automatyzacji wykonywanych procesów i właściwego nad nimi nadzoru.

Properly prepared surfaces contacting with raw materials, semifinished products and completed articles - by cleaning them from technological and microbiological contamination - are one of the important determinants of safe food production. Efficiency ofhygienization depends on diary organization (technological speáfiáty, employees engagement), products (and their dusting), used chemicals, automatization, supervision, management, attitude towards hygienization and verifications.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies