Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Innowacje a konkurencyjnosc przemyslu spozywczego

Tytuł:
Innowacje a konkurencyjnosc przemyslu spozywczego
Innovation and competitiveness of food industry
Autorzy:
Kociszewski M
Szwacka J.
Tematy:
konkurencyjnosc
przemysl spozywczy
kierunki rozwoju
przewaga konkurencyjna
innowacje
przedsiebiorstwa
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono znaczenie innowacji w zwiększaniu konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Analizie poddano wielkość nakładów i kierunki prowadzonych działań innowacyjnych oraz uwarunkowania konkurencyjności przemysłu spożywczego w Polsce. Szczególną uwagę zwrócono na wybór strategii innowacji dla dużych i małych firm.

The paper presents the role of innovation in increasing competitiveness of food industry companies. Analysis includes a size of expenditure and directions of innovation s activity, and determinants of food industry competitiveness in Poland. Special attention is paid to typology of innovation strategy for big and small companies.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies