Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Falszywy ocet na polskim rynku

Omówiono procesy otrzymywania octu i syntetycznego kwasu octowego oraz wynikające stąd różnice w składzie i wartości żywieniowej octu otrzymanego na drodze fermentacji oraz octu fałszywego, otrzymywanego przez rozcieńczenie syntetycznego kwasu octowego. Stwierdzono, że niezbędne jest pilne podjęcie odpowiednich prac zmierzających do eliminacji nieuczciwej konkurencji z gospodarczego życia kraju i fałszywych produktów z rynku.

Processes of making of vinegar and of synthetic acetic acid and differences in composition and nutritional value between vinegar, made by fermentation, and false vinegar, made from synthetic acetic acid by its dilution, resulting from there, were discussed. There was suggested urgent undertaking of tasks conducting to reject unfair competition and false products from Polish market.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies