Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zmetnienie arabanowe w zageszczonych sokach jablkowych

Tytuł:
Zmetnienie arabanowe w zageszczonych sokach jablkowych
Autorzy:
Jarczyk A.
Szadurska E.
Tematy:
zywnosc
arsen
napoje
soki zageszczone
zmetnienie
sok jablkowy
klarowanie
przetworstwo owocowo-warzywne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Causes of turbidities, particularly of arabanic ones, in condensed apple juices are discussed. The structure of araban, its chemical composition, its identification ways and prevention possibilities of the turbidities by addition of enzymatic preparations containing arabinofuranosidase are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies