Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wlasciwosci termofizyczne warzyw

Zebrano wyniki badań właściwości termofizycznych niektórych warzyw krajowych w temp. wyższej od punktu zamrażania. Znajomość tych właściwości jest niezbędna do sporządzenia bilansów cieplnych i umożliwia obliczenie parametrów, decydujących o zastosowaniu odpowiednich aparatów w procesach.

Results of investigations on thermophysical properties of some home vegetables at the temperature higher than freezing point are presented. Knowledge of these properties is indispensable to set up thermal balances and allows to calculate parameters decisive for application of suitable apparatus sets in processes.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies