Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determination of nitrofuran metabolite residues in eggs by liquid chromatography-mass spectrometry

Tytuł:
Determination of nitrofuran metabolite residues in eggs by liquid chromatography-mass spectrometry
Autorzy:
Sniegocki T
Posyniak A.
Zmudzki J.
Tematy:
mass spectrometry
nitrofuran
residue
food analysis
determination
liquid chromatography
egg
drug residue
veterinary drug
metabolite
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A liquid chromatography-tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) method has been developed for the determination of metabolites of furazolidone, furaltadone, nitrofurantoin, and nitrofurazone in eggs. The procedure requires an acid-catalysed release of protein-bound metabolites, followed by their in situ conversion into the 2- nitrobenzaldehyde (NBA) derivatives. The sample cleanup was performed on a solid phase extraction (SPE) cartridge. LC- MS/MS analysis was performed by positive electrospray ionisation (ESI) applying multiple reaction monitoring (MRM) of two transition reactions for each compound. The validation of the method was conducted following the European Union criteria for the analysis of veterinary drug residues in foods. The decision limits (CCα) were 0.16-0.24 µg/kg, and the detection capabilities (CCβ) 0.22-0.36 µg/ kg.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies