Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The vitamin B2 content of fresh and stored hen eggs

Tytuł:
The vitamin B2 content of fresh and stored hen eggs
Autorzy:
Otles S.
Hisil Y.
Tematy:
waterglass
egg preservation
lime
fresh egg
stored egg
vitamin B2
vitamin content
paraffin
hen egg
egg
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this work was to study coating variables which may effect on vitamin B2 (riboflavin) concentrations when eggs are stored at or above refrigeration temperature. Two duplicate experiments were conducted to determine: (1) the effects of strains of hens (white or brown shelled eggs) on vitamin B2 levels of eggs; (2) the relationship between storage conditions (storage temperature and humidity); and (3) the effects of coating methods (waterglass, lime and 90 mg/kg paraffin) on vitamin B2 levels of eggs.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies