Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Microbiological and biochemical properties of soils under cereals grown in the ecological, conventional and integrated system

Tytuł:
Microbiological and biochemical properties of soils under cereals grown in the ecological, conventional and integrated system
Autorzy:
Martyniuk S.
Gajda A.
Kus J.
Tematy:
disease
pest
enzyme
soil fertilization
soil respiration
fungi
dehydrogenase
farming system
microbial property
ecological system
activity
biochemical property
microbial biomass
soil
bacteria
cereal
phosphatase
pesticide application
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Studies on the comparison of microbial and biochemical characteristics of soils were based on a field experiment established in 1994 at the IUNG Experimental Station in Osiny on soil (loamy sand) belonging to complex IV. In this experiment spring barley and winter wheat were grown in three crop production systems: ecological, integrated and conventional. Soil under wheat were analysed in 1996, 1997 and 1998, and under barley in 1997 and 1998. Microbial biomass, numbers of bacteria and fungi, soil respiration and enzymes (dehydrogenase, phosphatases) activity were generally higher in the soil under the tested cereals grown in the ecological system than in the soil under these crops grown in the conventional or integrated system. These differences were detected during all three growing seasons, indicating long-lasting changes in the biological characteristics of the studied soil.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies