Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zawartosc cholesterolu w tkance tluszczowej i miesniowej swin czystych ras i ich krzyzowek

Tytuł:
Zawartosc cholesterolu w tkance tluszczowej i miesniowej swin czystych ras i ich krzyzowek
Autorzy:
Korzeniowski W
Ostoja H.
Jarczyk A.
Tematy:
zywnosc
weterynaria
trzoda chlewna
mieso wieprzowe
cholesterol
mieso
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of the work was to determine the content of fat and cholesterol in the muscle and fat tissues of pure breed pigs — Large White Polish and Duroc and their cross-breeds. The examinations were carried out on three kinds of fat tissue, i.e. periintestinal fat, subperitoneal fat and backfat and the muscle tissue. It was found that cross-breeding influenced a decrease of fat in carcasses and its amount in all the groups of pigs with different contribution of Duroc breed. Besides, it was stated that the content of cholesterol both in the muscle and fat tissues derived from cross-breeds was statistically lower than that in the tissues originated from Large White Polish breed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies