Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Metoda energetyczno-strukturalnego modelowania dynamiki operacji podstawowych przemyslu spozywczego

Tytuł:
Metoda energetyczno-strukturalnego modelowania dynamiki operacji podstawowych przemyslu spozywczego
Autorzy:
Milanowski J
Tematy:
modelowanie
przemysl spozywczy
operacje jednostkowe
inzynieria procesowa
modele matematyczne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono dotychczasowy rozwój i aktualny stan w zakresie modelowania operacji podstawowych. Uzasadniono w ten sposób potrzebę stosowania w inżynierii procesowej proponowanej metody modelowania energetyczno-strukturalnego.

The situation in modelling of unit operations of food industry is presented in the work. The special attention is paid at: 1) the dependence between the kind of energetic model and the way of structuralization of the object, 2) the need of application of the proposed structural-energetic method in Process Engineering, 3) the presentation of the essence and principles of the proposed method. The example of the application of the proposed method is given.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies